Nový 4K kompatibilní převodník Atlona schopný downmixování multikanálového Dolby a DTS z digitálních zdrojů a výstupy symetrického analogového zvuku

Video až 4K/UHD v jakémkoli rozlišení procházející zařízením na zobrazovač

Amsterdam, 10. 2. 2015 – Pro zjednodušení použití HDMI zdrojů, jako jsou například Blu-ray přehrávače nebo set-top boxy, v profesionálních zvukových systémech, Atlona uvedla na trh jako první 4K kompatibilní převodník, který je schopný extrahovat a downmixovat Dolby a DTS zvukové stopy a poskytnout symetrický analogový audio výstup stereo nebo mono. Nový AT-UHD-M2C-BAL zpracovává audio, zatímco umožňuje průchod 4K/UHD videa v jakémkoli rozlišení od zdroje k zobrazovači, extenderu, přepínači nebo jinému zařízení. Také nabízí dálkově ovládané režimy hlasitosti a EQ, díky webovému rozhraní.

„U systémů je běžné mít audio zdroj, který vysílá HDMI signál a poskytuje stereo a mono audio pro hudbu v domě nebo její zesílení,“ řekl Bill Schripsema, CTS, projektový manažer Atlony. „Náš nový převodník se symetrickým výstupem je prvním, který umožňuje průchozí 4K/UHD. Naši významní klienti, jako jsou například konferenční centra, si tak mohou být jisti, že instalací tohoto zařízení s de-embeddingem zajistí funkčnost stereo zvuku se 4K zdrojem a zobrazením 4K videa.

Aby tento převodník dostál profesionálním standardům, je analogový výstupní signál (+4dBu) zprostředkován 5-pin svorkovnicovým konektorem na panelu s výstupy. Na tomto panelu naleznete také porty pro IP (RJ45) a RS-232 umožňující ovládání přes řídicí systémy nebo WebGUI. Dálkově mohou být také nastaveny basy, výšky, hlasitost audia a jeho ztlumení. Audio na HDMI výstupu je možné nastavit na původní multikanálový obsah nebo downmixovat kanály.

Na předním panelu AT-UHD-M2C-BAL nalezneme HDMI konektor pro vstup zdroje a USB konektor pro aktualizace firmwaru. LED kontrolky pak ukazují formát zvuku zdroje (PCM, Dolby HD, DTS-HD,…). Zařízení je HDCP kompatibilní, což se dá vypnout/zapnout při použití nekompatibilních zobrazovačů a zařízeních. Toto zařízení také podporuje správu EDIDu.

AT-UHD-M2C-BAL bude dostupný během tohoto roku. Součástí balení je 5 V DC napájecí adaptér.