Nový 4K AV přepínač Atlona pro šest digitálních a analogových zdrojů; scalování, zrcadlený výstup HDMI a HDBaseT

Vytvořený pro školní učebny a zasedací místnosti

Amsterdam, 10. 2. 2015 – Atlona rozšiřuje svou řadu multi-formátových AV přepínačů určených pro komerční a vzdělávací účely a pohostinství, což vedlo k uvedení na trh nového přepínače AT-UHD-CLSO-601, který svým uživatelům nabídne šest vstupů, 4K/UHD/60 Hz, se zabudovaným 4K scalingem a zrcadlenými HDBaseT a HDMI výstupy. Protože byl navrhnut pro školní učebny a zasedací místnosti, nabízí čtyři HDMI a dva multifunkční analogové vstupy umožňující digitálním nebo starým analogovým zdrojům, nehledě na nativní rozlišení, být použity s HDMI zobrazovači.

Dalšími funkcemi pak jsou mikrofonní vstup s fantomovým napájením, automatické přepínání, přenos signálu až do vzdálenosti 100 m pomocí PoE, více RS-232 portů, symetrický analogový stereo výstup a WebGUI. A to je jen něco z funkcí, které toto zařízení může nabídnout integrátorům a jejich zákazníkům. AT-UHD-CLSO-601 byl představen na ISE 2015, největší evropské obchodní výstavě pro produkty komerčních a rezidenčních AV elektronických systémů.

„Nový AT-UHD-CLSO-601 bude velmi přesvědčivým a cenově dostupným řešením pro systémy využívající různé zdroje umístěné v blízkosti přepínače,“ řekl Bill Schripsema, CTS, projektový manažer Atlony. „Právě pokročilá integrace, zrcadlené výstupy, audio, dálkové ovládání a 4K up/downscaling ušetří čas integrátorům a zjednoduší složitost systému a instalace.“

Podle Schripsema webové rozhraní AT-UHD-CLSO-601 umožní EDIDu optimalizaci video rozlišení a přenos audia a umožní používání HDCP s kompatibilními a nekompatibilními zařízeními. Přepínač může být ovládán pomocí přiloženého dálkového ovladače nebo jinými řídicími systémy IP, IR nebo RS-232.

AT-UHD-CLSO-601 podporuje/přenáší až čtyři digitální zdroje – HDMI, DVI nebo DisplayPort – pomocí čtyř HDMI vstupů. Pro přenos analogových zdrojů z různých video standardů jsou zde dva 15-pin HD konektory.

Nabízí připojení dvou analogových kanálů včetně stereo audia a RS-232 pro obousměrně průchozí řídicí signály systému. Díky zrcadleným HDMI a HDBaseT výstupům pokryje tento přepínač širokou škálu potřeb zasedacích místností a učeben – například dva zobrazovače, náhledový monitor a video projektor.

AT-UHD-CLSO-601 je první multiformátový přepínač od Atlony s PoE a HDBaseT, umožňující přenos signálu pomocí jednoho kabelu až do vzdálenosti 100 m – včetně AV obsahu, řízení, Ethernetu a 48 V napájení. Použít s tímto přepínačem můžete i nový model HDBaseT extenderu přijímač AT-UHD-EX-100CE-RX, který byl také uveden na ISE 2015 a nevyžaduje samostatné napájení. Kromě 48 V fantomového napájení na mikrofonním vstupu, je tento nový přepínač vybaven i volitelnou funkcí „ducking microphone“, která automaticky ztlumí audio na aktivním AV vstupu v okamžiku, kdy někdo promluví do mikrofonu. Pro jednodušší ovládání jsou na předním panelu knoflíky pro výběr zdroje, ovládání hlasitosti a přístup do menu pro nastavení systému. Vše lze ale nastavit i dálkově.

Stejně jako i jiné produkty Atlona i AT-UHD-CLSO-601 má exkluzivní 10 letou záruku a dostupný bude někdy během druhého čtvrtletí tohoto roku.