První 4K HDMI řada přepínačů od Atlony

Nabitá množstvím funkcí pro systémové integrátory

Amsterdam, 10. 2. 2015 – Pro posílení produktové řady určené pro komerční AV trhy Atlona uvedla na trh svou první řadu HDMI přepínačů podporujících 4K/UHD video 60 Hz a umožňující pokročilou konfiguraci a správu, kterou dnes systémoví integrátoři požadují. V této nové řadě UHD-SW-5 nalezneme hned pět nových 5x1 4K/UHD HDMI přepínačů s šířkou pásma až 10.2 Gbps a vnitřním WebGUI, díky němuž je možné ovládat EDID, HDCP a nastavení audia. U všech nových modelů nalezneme automatické přepínání, dálkové ovládání přes IR, IP nebo RS-232. Top model této řady AT-UHD-SW-52ED nabízí kromě přidaných výstupů pro symetrické stereo audio, zrcadlené HDMI a HDBaseT s PoE pro přenos signálu až do vzdálenosti 100 m.

Tyto nové produkty jsou součástí největšího uvedení produktů v historii Atlony, která je uvedla na ISE 2015, největší evropské obchodní výstavě pro produkty komerčních a rezidenčních AV elektronických systémů.

„Řada UHD-SW-5 je obrovským skokem vpřed pro naši řadu přepínačů, protože naprosto změní způsob, jakým na naše výrobky pohlížejí integrátoři na komerčním trhu v Evropě ale i ve světě,“ řekl Michael Khain, viceprezident vývoje produktů a inženýrství. „Navíc v souvislosti s podporou 4K/UHD je tato řada HDMI přepínačů první se správou EDIDu, HDCP a ovládáním přes webové rozhraní. To vše dramaticky zvýší komerční využití našich výrobků.“

Všechny tři přepínače – modely AT-UHD-SW-51, AT-UHD-SW-52 a AT-UHD-SW-52ED – podporují multikanálové digitální audio formáty až Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio. U všech těchto přepínačů je možná správa HDCP při použití kompatibilního nebo nekompatibilního zařízení. Také jsou vybaveny USB a LAN porty pro aktualizace firmwaru a podobně jako na jiné produkty Atlona se i na ně vztahuje 10 letá záruka.

AT-UHD-SW-52 se liší od přepínače AT-UHD-SW-52ED zpětným audio kanálem, což je velmi užitečná funkce při použití zobrazovačů vhodných pro web streaming, a také má dvojité zrcadlené HDMI výstupy bez HDBaseT. Napájení přes Ethernet (Power over Ethernet) je možné pouze u zařízení UHD-SW-52ED a to jako doplněk k HDBaseT. U obou modelů nalezneme na předním panelu ovládání pro výběr zdroje, nastavení hlasitosti a indikátor úrovně hlasitosti.  U obou je možný audio de-embedding a jsou i vybaveny výstupy pro S/PDIF a symetrické stereo audio.

Přepínač AT-UHD-SW-51 je vhodným a cenově dostupným řešením pro instalace nevyžadující 4K přepínání bez zrcadleného výstupu, symetrické audio nebo ovládání hlasitosti na předním panelu, přičemž si ale zachovává základní funkce této řady jako je webové ovládání EDIDu a HDCP, audio de-embedding se stereo výstupem (nesymetrický) a S/PDIF výstup.

Tato řada přepínačů UHD-SW-5 nabízí možnost uchycení do racku o velikosti 1RU na výšku a na šířku zabírá polovinu šířky racku. Tyto přepínače budou dostupné během tohoto roku.