Atlona představí svou první řadu HDMI na HDBaseT extenderů s podporou 4K/UHD a HDCP 2.2

Snadné, spolehlivé rozšíření přenosu videa pomocí jednoho kabelu až do 100 m spolu s řízením, Ethernetem a PoE

Amsterdam, 10. 2. 2015 – Aktualizující jednu ze svých nejvíce populárních řad mezi špičkovou technologií, oznámila Atlona, se sídlem v Silicon Valley, uvedení nové generace HDMI signálových extenderů pro dlouhé vzdálenosti a rozšířené vzdálenosti přenosu nabízející kompatibilitu se 4K/UHD a HDCP 2.2 ochranou proti kopírování. Nová řada UHD-EX extenderů je založena na čtyřech párech vysílačů a přijímačů, všechny využívají technologii HDBaseT a mohou rozšířit přenos video signálu o 70 m nebo 100 m, multikanální audio, 48 V PoE a obousměrný Ethernet, IR a RS-232 pomocí jednoho kabelu.

Tyto nové produkty jsou součástí největšího uvedení produktů v historii Atlony, která je uvedla na ISE 2015, největší evropské obchodní výstavě pro produkty komerčních a rezidenčních AV elektronických systémů.

„Extendery jsou produkty, díky kterým mnoho prodejců poznalo naši značku a díky kterým máme mnoho loajálních zákazníků,“ řekl Ilya Khayn, prezident Atlony a její spoluzakladatel. „Stále jsou pro nás a naše prodejce klíčovými produkty, protože nabízejí spolehlivé a cenově dostupné řešení, které je možné instalovat snadno a rychle. S vytvořením této řady jsme nějakou dobu čekali, protože jsme chtěli, aby byla co nejvíce řekněme budoucnosti odolná s ohledem na obsah, zobrazovače a další komponenty, které teď zákazníci teprve začínají používat. S novou řadou UHD-EX dostanou naši prodejci všechno, na co čekali.“

Khayn řekl, že všechny nové extenderové kity podporují 4K/UHD video 60 Hz, poskytují průchozí HDCP 2.2 obsah, podporují EDID komunikaci, a používají HDBaseT technologii pro šíření signálů, včetně multikanálového audia ve formátech až Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio.

Top model této řady je kit vysílače/přijímače AT-UHD-EX-100CE umožňující přenos signálu až 100 m, využívá IEEE 802.3af standardní 48 V PoE pro přijímač a nabízí průchozí obousměrný Ethernet a řídicí signály. „UHD-EX-100CE nabízí kompletní HDBaseT rozšíření signálu, přičemž vyhovuje posledním standardům ochrany a kvality obsahu,“ řekl Khayn. AT-UHD-EX-100CE-RX přijímač je schopen samostatně fungovat i s jinými HDBaseT produkty od Atlony.

AT-UHD-EX-70C je kit vysílače/přijímače umožňující přenos signálu až do vzdálenosti 70 m, včetně průchozího obousměrného RS-232 a 12 V IR řízení signálů. Tento kit je určen pro použití s dalšími maticovými přepínači od Atlony.

Kit vysílače/přijímače AT-UHD-EX-70 je navržen pro rezidenční a komerční „point to point“ instalace. Tento kit nabízí funkci PoE pro vzdálené napájení přijímače od vysílače, čímž šetří čas a náklady spojené s tvorbou připojení přijímače k elektrické zásuvce.

Kit vysílače/přijímače AT-UHD-EX70-PS nabízí ekonomický způsob šíření AV signálu až do vzdálenosti 70 m a přitom nabízí i nové funkce řady UHD-EX. Jak vysílač, tak přijímač mají svůj napájecí adaptér.

Všechny čtyři kity nabízejí možnost spuštění/nastavení a aktualizaci firmwaru v terénu bez nutnosti konfigurace, panel s I/O porty, výška 2,5 m a šířka ¼ racku – pro snadnou instalaci do racků a stísněných prostor za zobrazovači.

Všechny tyto modely budou dostupné během druhého čtvrtletí tohoto roku.