Atlona představuje 4K/UHD maticový přepínač s osmi vstupy AT-UHD-CLSO-824

San Jose, Kalifornie, 2. 6. 2015 – Toho dne Atlona představila ústřední prvek v řešení složitých AV systémů maticový přepínač 8x2 AT-UHD-CLSO-824 podporující 4K/UHD/60 Hz, zrcadlené HDMI a HDBaseT výstupy. Tato poslední novinka v řadě multiformátových maticových přepínačů CLSO, vhodných pro komerční oblast a vzdělávání, nabízí 3x HDBaseT a 4x HDMI vstupy, 1x VGA analogový video vstup a 2x HDBaseT výstup, každý se zrcadleným HDMI výstupem – ideální pro konferenční místnosti, učebny a školící místnosti.

Dále je možné využít 2 mikrofonní vstupy se 48 V fantomovým napájením, HDBaseT signál obohacený o Ethernet až do vzdálenosti 100 m, 10x RS-232 porty, symetrický analogový stereo výstup nebo možnost konfigurace pomocí WebGUI.

tiskova zprava clso 824

„AT-UHD-CLSO-824 je náš nejvyspělejší multiformátový přepínač, který je díky schopnosti přenášet různé video signály do vícero zobrazovačů ideálním přepínačem  pro složité systémy,“ řekl Ilya Khayn, spoluzakladatel a prezident společnosti Atlona.

Se zrcadlenými HDMI a HDBaseT výstupy nabízí tento maticový přepínač širokou škálu možností, které pokryjí potřeby instalací například s náhledovým monitorem, dvěma zobrazovači či oddělených prostorů s vlastní obrazovkou. K AT-UHD-CLSO-824 je možné pomocí čtyř HDMI vstupů připojit až čtyři digitální zdroje – HDMI, DVI nebo DisplayPort. Dále je zde multifunkční analogový vstup s 15-pin HD konektory a symetrický audio vstup, které přenáší analogové zdroje v různých standardech videa. Díky většímu množství obousměrných průchozích RS-232 portů je snadná správa řídicích systémů.

Tři HDBaseT vstupy je možné využít spolu s extenderem AT-UHD-EX-100CE a novými HDVS vysílači s PoE. Díky HDBaseT obohacenému o Ethernet je možné přenášet i řídicí signály z řídicích procesorů spolu se 4K/UHD audiem a videem pomocí jednoho kabelu až do vzdálenosti 100 m. Díky webovému rozhraní je možná správa EDIDu s optimalizací rozlišení videa a přenosu audia a také správa HDCP a použití přepínače s kompatibilními a nekompatibilními zařízeními. Toto zařízení je možné ovládat pomocí IR ručního dálkového ovladače nebo řídicích systémů prostřednictvím IR, IP nebo RS-232.

Kromě 48 V fantomového napájení s mikrofonními vstupy je tento přepínač vybaven také funkcí ducking mikrofon, která zajistí automatické ztlumení audia na aktivním AV vstupu v okamžiku, kdy někdo promluví do mikrofonu. Tento přepínač je možné uchytit do racku – 1U a šířka full rack.

Tento přepínač by měl být dostupný během třetího čtvrtletí tohoto roku. Pro další informace k uvedenému produktu kontaktujte výhradního dovozce WDQ s.r.o.